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Nutrição Ambulatorial

Revisão sistemática | Avaliação dos padrões dietéticos e mortalidade por todas as causas.

6 Set, 2021 | 16:24h

Evaluation of Dietary Patterns and All-Cause Mortality: A Systematic Review – JAMA Network Open

 

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Estudo mostra que as crianças ganharam peso durante a pandemia.

2 Set, 2021 | 11:22h

News release: Young children gained weight during the pandemic – Kaiser Permanente

Estudo original: Changes in Body Mass Index Among Children and Adolescents During the COVID-19 Pandemic – JAMA

 

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#ESCCongress | Estudo randomizado por clusters: entre pacientes com risco aumentado para AVC, um substituto do sal (75% de cloreto de sódio e 25% de cloreto de potássio) reduziu as taxas de AVC, os eventos cardiovasculares e a morte por qualquer causa.

30 Ago, 2021 | 13:23h

Effect of Salt Substitution on Cardiovascular Events and Death – New England Journal of Medicine (link para o resumo – $ para o texto completo)

Comunicado de imprensa: Low-sodium salt prevents stroke – European Society of Cardiology

Comentário: Massive SSaSS Study Shows Switch to Salt Substitute Cuts Stroke, CVD – TCTMD

 

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Revisão | Abordagem do paciente com síndrome do intestino irritável (SII) difícil de tratar.

30 Ago, 2021 | 12:22h

How to Approach a Patient with Difficult-to-Treat IBS – Gastroenterology (gratuito por tempo  limitado)

 

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Estudo observacional sugere que não é necessário fornecer uma dieta livre de germes (dieta para neutropênico) para pacientes oncológicos com alto risco de neutropenia.

26 Ago, 2021 | 12:19h

Association between the dietary regimen and infection-related complications in neutropenic high-risk patients with cancer – European Journal of Cancer

 

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Estudo randomizado | Dieta mediterrânea reduz a progressão da aterosclerose.

19 Ago, 2021 | 12:10h

Mediterranean Diet Reduces Atherosclerosis Progression – American College of Cardiology

Estudo original: Mediterranean Diet Reduces Atherosclerosis Progression in Coronary Heart Disease: An Analysis of the CORDIOPREV Randomized Controlled Trial – Stroke


Brasil e Peru se juntam a países nas Américas que estão eliminando a gordura trans de produtos industrializados.

19 Ago, 2021 | 12:05h

Brazil and Peru join growing number of countries in the Americas that are eliminating industrially produced trans fats – Pan American Health Association / World Health Organization

Conteúdos relacionados:

WHO: More than 3 billion people protected from harmful trans-fat in their food

Action Package: WHO Plan to Eliminate Trans-fatty Acids from Global Food Supply

WHO Draft Guideline: Saturated Fatty Acid and Trans-fatty Intake for Adults and Children

WHO Draft Guideline: Saturated Fatty Acid and Trans-fatty Intake for Adults and Children

Trans-fat – The Worst Fat in the Food Supply

Banning trans fats in New York prevented thousands of heart attacks

[Abstract Only] Cohort Study: Eating Trans-fat May Increase the Risk of Dementia

 

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Revisão sistemática | Alimentação por sonda enteral em pessoas com demência grave – “Não há evidências de que a alimentação enteral melhore a sobrevida e a qualidade de vida, e reduza a dor, a mortalidade e os sintomas psicológicos e comportamentais da demência.”

16 Ago, 2021 | 11:48h

Enteral tube feeding for people with severe dementia – Cochrane Library

Resumo: Enteral tube feeding for people with severe dementia – Cochrane Library

Conteúdo relacionado: Viewpoint: Tube Feeding and Deteriorating Patients (fontes sobre o tema)

 

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Estudo | Metabolismo tem pico mais precoce e começa a desacelerar mais tarde do que se pensava.

16 Ago, 2021 | 11:39h

Metabolism peaks much earlier and starts to decline later than you might think – News Medical

Estudo original: Daily energy expenditure through the human life course – Science (link para o resumo – $ para o texto completo)

 

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Estudo americano | Alimentos ultraprocessados compõem 2/3 das calorias da dieta de crianças e adolescentes.

16 Ago, 2021 | 11:37h

Trends in Consumption of Ultraprocessed Foods Among US Youths Aged 2-19 Years, 1999-2018 – JAMA (gratuito por tempo limitado)

Editorial: Intake of Ultraprocessed Foods Among US Youths: Health Concerns and Opportunities for Research and Policy (gratuito por tempo limitado)

Comunicado de imprensa: Ultraprocessed Foods Now Comprise 2/3 of Calories in Children and Teen Diets – Tufts University

Comentários:

Ultra-processed foods now account for two-thirds of calories in the diets of children and teens – CNN

If You Think Kids Are Eating Mostly Junk Food, A New Study Finds You’re Right – NPR

Conteúdos relacionados:

Ultra-processing is the new frontier in public health policy—reflections on the National Food Strategy – The BMJ Opinion

Cohort Study: Association Between Consumption of Ultra-processed Foods and All Cause Mortality

Study: Association Between Ultraprocessed Food Consumption and Risk of Mortality Among Middle-aged Adults

Research: Consumption of Ultra-Processed Foods and Cancer Risk

Randomized Trial: Ultra-Processed Diets Cause Excess Calorie Intake and Weight Gain

Ultra-Processed Foods and Incident Cardiovascular Disease in the Framingham Offspring Study

Cohort study: Higher intake of ultra-processed food linked to increased risk of inflammatory bowel disease.

 

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