Acesso livre
Acesso livre

Nutrição Ambulatorial

Novo estudo canadense confirma o excesso de mortalidade associada a distúrbios alimentares.

12 Set, 2021 | 21:36h

New Canadian study confirms the excess mortality associated with eating disorders – The Mental Elf

Estudo original: Excess mortality associated with eating disorders: population-based cohort study – The British Journal of Psychiatry

 

Comentário no Twitter

 


Amplo estudo observacional sugere que uma dieta rica em vegetais pode reduzir o risco de desenvolver COVID-19 grave.

12 Set, 2021 | 20:50h

Eating a plant rich diet reduces risk of developing COVID-19 – King’s College London

Estudo original: Diet quality and risk and severity of COVID-19: a prospective cohort study – Gut


Alimentação via sonda para pessoas com demência grave: tomada de decisão.

7 Set, 2021 | 21:59h

Tube feeding for people with severe dementia: making decisions – Evidently Cochrane

Artigo original: Systematic review: Enteral tube feeding for people with severe dementia – “We found no evidence that tube feeding improves survival; improves quality of life; reduces pain; reduces mortality; decreases behavioural and psychological symptoms of dementia”.


Diretriz Prática da ESPEN | Nutrição clínica na insuficiência intestinal crônica.

7 Set, 2021 | 21:55h

ESPEN practical guideline: Clinical nutrition in chronic intestinal failure – Clinical Nutrition


Revisão sistemática | Avaliação dos padrões dietéticos e mortalidade por todas as causas.

6 Set, 2021 | 16:24h

Evaluation of Dietary Patterns and All-Cause Mortality: A Systematic Review – JAMA Network Open

 

Comentário no Twitter (fio – clique para saber mais)

 


Estudo mostra que as crianças ganharam peso durante a pandemia.

2 Set, 2021 | 11:22h

News release: Young children gained weight during the pandemic – Kaiser Permanente

Estudo original: Changes in Body Mass Index Among Children and Adolescents During the COVID-19 Pandemic – JAMA

 

Comentário no Twitter

 


#ESCCongress | Estudo randomizado por clusters: entre pacientes com risco aumentado para AVC, um substituto do sal (75% de cloreto de sódio e 25% de cloreto de potássio) reduziu as taxas de AVC, os eventos cardiovasculares e a morte por qualquer causa.

30 Ago, 2021 | 13:23h

Effect of Salt Substitution on Cardiovascular Events and Death – New England Journal of Medicine (link para o resumo – $ para o texto completo)

Comunicado de imprensa: Low-sodium salt prevents stroke – European Society of Cardiology

Comentário: Massive SSaSS Study Shows Switch to Salt Substitute Cuts Stroke, CVD – TCTMD

 

Comentário no Twitter

 


Revisão | Abordagem do paciente com síndrome do intestino irritável (SII) difícil de tratar.

30 Ago, 2021 | 12:22h

How to Approach a Patient with Difficult-to-Treat IBS – Gastroenterology (gratuito por tempo  limitado)

 

Comentário no Twitter

 


Estudo observacional sugere que não é necessário fornecer uma dieta livre de germes (dieta para neutropênico) para pacientes oncológicos com alto risco de neutropenia.

26 Ago, 2021 | 12:19h

Association between the dietary regimen and infection-related complications in neutropenic high-risk patients with cancer – European Journal of Cancer

 

Comentário relacionado no Twitter

 


Estudo randomizado | Dieta mediterrânea reduz a progressão da aterosclerose.

19 Ago, 2021 | 12:10h

Mediterranean Diet Reduces Atherosclerosis Progression – American College of Cardiology

Estudo original: Mediterranean Diet Reduces Atherosclerosis Progression in Coronary Heart Disease: An Analysis of the CORDIOPREV Randomized Controlled Trial – Stroke


Mantenha-se atualizado em sua especialidade

 

Escolha quantas especialidades quiser.