Nutrição
Estudo randomizado | Em pacientes com queimaduras graves, a suplementação de glutamina não melhorou os desfechos.
13 Set, 2022 | 12:11hA Randomized Trial of Enteral Glutamine for Treatment of Burn Injuries – New England Journal of Medicine (link para o resumo – $ para o texto completo)
Comentário no Twitter
RE-ENERGIZE Study: In this trial involving critically ill patients with burn injuries, enteral glutamine supplementation did not reduce the time to discharge alive from the hospital. @DarenHeyland #europeanburnsassociation #eba #burns https://t.co/f69MDVmsNv pic.twitter.com/fMWr675aCJ
— NEJM (@NEJM) September 9, 2022
Estudo de coorte mostrou uma possível ligação entre adoçantes artificiais e doença cardíaca.
13 Set, 2022 | 12:07hComunicado de imprensa: Possible link between artificial sweeteners and heart disease – BMJ Newsroom
Estudo original: Artificial sweeteners and risk of cardiovascular diseases: results from the prospective NutriNet-Santé cohort – The BMJ
Revisão sistemática | Cirurgia para tratamento de obesidade em crianças e adolescentes.
13 Set, 2022 | 11:46hSurgery for the treatment of obesity in children and adolescents – Cochrane Library
Resumo: Surgery for the treatment of obesity in children and adolescents – Cochrane Library
Lançando luz sobre o papel necessário, expansivo e em evolução do nutricionista de terapia intensiva, um membro essencial da equipe.
12 Set, 2022 | 11:30hCasting Light on the Necessary, Expansive, and Evolving Role of the Critical Care Dietitian: An Essential Member of the Critical Care Team – Critical Care Medicine (gratuito por tempo limitado)
Comentário no Twitter
Patel et al: #ICUdietician valuable shared resource w' evolving & expanding need in #CritCareMed
🍱Expert perspectives #ICUnutrition
Link: https://t.co/OyEQSQdJde@SCCM @PedCritCareMed @CritCareExplore pic.twitter.com/mt7Z9lf2WZ
— Critical Care Medicine (@CritCareMed) August 31, 2022
Estudo de coorte | Ingestão habitual de álcool e risco de fibrilação atrial em adultos jovens.
6 Set, 2022 | 13:07hHabitual Alcohol Intake and Risk of Atrial Fibrillation in Young Adults in Korea – JAMA Network Open
Comentário convidado: Self-reported Alcohol Consumption and Risk of Atrial Fibrillation – JAMA Network Open
Algoritmo australiano de tratamento da obesidade: uma ferramenta simples para orientar o tratamento da obesidade na atenção primária.
6 Set, 2022 | 13:04h
Editorial | Aumento no uso de produtos nutricionais intravenosos pelos atletas profissionais: motivos para preocupação?
23 Ago, 2022 | 17:16hRise of intravenous nutrition products among professional team sport athletes: reasons to be concerned? – British Journal of Sports Medicine (gratuito por tempo limitado)
Comunicado de imprensa: IV nutrition risks becoming the norm for athletes, despite no evidence it works – BMJ Newsroom
Comentário: More Athletes Are Getting Their Nutrition Through an IV. This Should Stop, Experts Say – HealthDay
Comentário no Twitter
IV nutrition risks becoming the norm for athletes, despite no evidence it works, warn @pedlarcr and colleagues in @BJSM_BMJ https://t.co/RRou2U8u9x
Used to be considered treatment of ‘last resort’
‘Food first’ and ‘no needle’ messages need to be amplified, urge experts pic.twitter.com/XeaRyHiVEH— BMJ (@bmj_company) August 17, 2022
Estudo de modelagem | Redução da ingestão diária de sal em 1 g na China pode prevenir quase 9 milhões de eventos cardiovasculares até 2030.
22 Ago, 2022 | 16:29hComunicado de imprensa: 1 g cut in daily salt intake could ward off nearly 9 million cases of stroke/heart disease in China – BMJ Newsroom
Perspectiva | Existe uma dieta ótima para prevenção primordial de aterosclerose?
22 Ago, 2022 | 16:04h
Estudo pré-pós | Restrições de propagandas de junk food estão associadas a reduções nas compras de produtos com alto teor de gordura, sal e açúcar.
22 Ago, 2022 | 16:03hComunicado de imprensa: Transport for London’s junk food advertising restrictions linked to reductions in high fat, salt and sugar product purchases – London School of Hygiene & Tropical Medicine
Comentários:
TfL junk food advert ban: Has the policy cut obesity? – BBC
Comentário de um dos autores no Twitter (fio – clique para saber mais)
In our exciting new paper 🪘 published today in @PLOSMedicine we find the @MayorofLondon @TfL ban on #junkfood advertising reduces average household purchases of energy from HFSS grocery products by 1,001 kcal per week 🧵1/12 https://t.co/pRh0BlkKJU
— Steven Cummins (@stevencjcummins) February 17, 2022